Fundatia Internationala pentru Copii, Romania

Viziunea FICR este de a pregati familii care sa ofere afectiune si ingrijire copiilor abandonati sau orfani. Scopul nostru este reunificarea copiilor cu familia biologica sau extinsa. Cand acest lucru nu este posibil, copiii sunt plasati la o familie foster de nationalitate romana. 

 

Proiectele noastre


Reunificarea familiei:

 

Solutia optima pentru un copil  este de a fi plasat in familia biologica sau familia extinsa, cu acordarea de ajutor din partea FICR acolo unde acest ajutor este necesar.


O familie pentru mine:

 

Acei copii de care familia biologica  sau  familia  extinsa  nu  se  poate  ocupa,  au  oportunitatea de a fi plasati in familii foster. Acest lucru le da sansa de a experimenta atmosfera de familie si de  a  fi  complet  integrati  in  societatea  romaneasca. Pentru a pune in practica acest plasament, noi recrutam, pregatim si angajam ‘asistenti maternali’ romani.


Auto sustinere:

 

FICR  ofera consiliere, sprijin financiar si suport educational pentru tinerii aflati in grija sa, pentru ca, atunci cand sunt gata din punct de vedere intelectual si emotional, sa poata face tranzitia catre o viata independenta.

 

FICR ofera tuturor copiilor aflati in grija sa ajutorul necesar pentru a recupera anii scolari si pregatirea profesionala.


Cum functioneaza FICR?


Activitatea  FICR  este  indeplinita  de  o  echipa  de  angajati dedicatii muncii lor, sub conducerea Directorului General Ovidiu Ferent.  FICR este condusa de un Comitet Director international, care include membri romani si din Marea Britanie.

 

Valorile Centrale ale FICR

 

Ajutati-ne ca sa putem ajuta mai multi copii abandonati sau orfani!

 

Cautam noi sponsori care sa doneze lunar si ocazional.

 

Avem nevoie de extinderea venitului lunar al FICR.  Va rugam sa ne ajutati sa marim proiectului 'O Familie pentru mine' prin contributii financiare. Cautam sponsori si pentru proiectul 'Dezvoltare Profesionala'.

  

Vieti Schimbate:

 

Ionel (12) a sosit la noi in decembrie 2004, avand o situatie dificila. El a facut progrese in centrul Acasa, unde a beneficiat de logopedie si atentie individuala. El a fost integrat in scurt timp in clasa a doua la o scoala speciala din apropiere. Acum cautam o familie foster compatibila, care ii va oferi iubirea si ingrijirea necesare pentru solutionarea nevoilor lui complexe.

 

Cand Dragos (16) a fost adus in FICR, mama sa nu avea locuinta si nu se putea ingriji de el. Datorita unei donatii speciale, in vara lui 2004 le-am putut cumpara o casa unde locuiesc impreuna. Dragos este foarte bine vazut la scoala din sat, unde si-a facut prieteni si face parte din echipa de fotbal. El si mama lui fac pasi mari catre independenta financiara, deoarece acum primesc alocatii de la stat, datorita efortului asistentilor sociali din cadrul FICR

 

Pana in acest moment, FICR a ajutat la schimbarea vietilor a 30 de baieti, care au fost scosi din situatii dificile si fiecare a fost ajutat in modul cel mai practic. Ajutati-ne sa marim acest numar pana la 240 de vieti schimbate, in cursul a 5 ani.

 

Avem nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a ajuta mai multi copii! Orice donatie este binevenita.


Donatii din Romania:


Cont in Lei: RO 32 RNCB 5062000016080001, BCR Crangasi
Cont USD: RO 91 RNCB5062000016080006, BCR Crangasi
Numele contului: Fundatia Internationala Pentru Copii, Romania
Numele bancii: Banca Comerciala Romana
Filiala: Crangasi, Bucuresti
Adresa: Banca Comerciala Romana, Calea Crangasi nr.10, bl.19 A, Parter, sector 6, Bucuresti

 

Pentru mai multe informatii, va rog sa ne contactati.

Va multumim!